Arnoud Noordam

In memoriam (23 mei 1965 – 1 mei 2024)

Mr. dr. Arnoud J. Noordam, oprichter van Noordam Advocatuur, is op 1 mei 2024 overleden. Arnoud heeft meer dan 30 jaar als advocaat gewerkt.

Arnoud is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit op de afstudeerrichtingen rechten en economie. In 1991 begon hij zijn juridische carrière als advocaat bij Baker & McKenzie. Vier jaar later richtte hij zijn eigen advocatenkantoor op, Noordam Advocatuur, waar hij zich specialiseerde in het arbeidsrecht en insolventierecht.            

Arnoud was een pionier op het gebied van het recht. In 2007 promoveerde Arnoud in het insolventierecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het onderwerp Schuldsanering en goede trouw. Zijn proefschrift werd door de rechter aangehaald als “het handboek van de schuldsanering”, en tot op de dag van vandaag wordt zijn proefschrift zeer gewaardeerd.

Arnoud publiceerde verschillende andere boeken en artikelen in juridische tijdschriften. Hij was ook medeoprichter van het tijdschrift WSNP Periodiek, een tijdschrift gericht op professionals die werkzaam zijn in de schuldsanering.

Als docent heeft Arnoud bijna 20 jaar lang vele professionals op het gebied van insolventierecht opgeleid.

Arnoud was tevens voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK) en de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad (VVAB), een vereniging die zich inzet voor de bescherming en het behoud van het erfgoed in de stad Amsterdam.

Arnoud stond een groot aantal nationale en internationale cliënten bij op gebied van het arbeidsrecht en het insolventierecht. Cliënten waardeerden hem om zijn betrokkenheid, zijn persoonlijke benadering en zijn oog voor detail.

Arnoud zal worden herinnerd als een gepassioneerd advocaat en een geliefde collega, een man die bescheiden bleef ondanks zijn uitgebreide lijst van prestaties. Hij was een rolmodel voor velen in de advocatuur. Zijn werk zal voortbestaan en een belangrijke rol blijven spelen in de advocatuur.

Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden en in het bijzonder naar zijn partner Laura en zoon Ruben.

Hij zal enorm gemist worden.