Arbeidsrecht

Heeft u te maken met ontslag, een arbeidsconflict of wilt u een arbeidsovereenkomst laten opstellen of beoordelen? Onze advocaten adviseren over alle aspecten van het arbeidsrecht.

Werkzaamheden op het gebied van arbeidsrecht

Bij Noordam Advocaten bent u aan het juiste adres voor de verschillende facetten binnen arbeidsrecht. Wij adviseren zowel werkgevers als werknemers over het opstellen van arbeidsovereenkomsten en de beoordeling ervan. Daarnaast adviseren en procederen wij over loonvordering en conflicten bij arbeidsongeschiktheid en/of re-integratie. Bent u terechtgekomen in een ontslagsituatie? Ook dan zijn we er voor u. Wij onderhandelen over beëindigingsovereenkomsten en ontslagvergoedingen en wij procederen o.a. over ontslag op staande voet.

Noordam Advocaten staat voor u klaar bij het opstellen en beoordelen van arbeidsovereenkomsten. Wij kunnen dit zowel in het Nederlands als het Engels voor u verzorgen. Als werkgever is het slim om een goede en kloppende arbeidsovereenkomst aan uw werknemer voor te leggen. Wij zorgen graag dat u hierbij niets over het hoofd ziet. Bent u werknemer en krijgt u een nieuwe arbeidsovereenkomst aangeboden? Dan is het verstandig om deze te laten beoordelen door een arbeidsrecht specialist. Wij kunnen onder meer voor u beoordelen of de arbeidsovereenkomst voldoet aan de wet, of een eventuele proeftijd of non-concurrentiebeding geldig is, of de juiste opzegtermijnen in acht worden genomen en of een cao van toepassing is. Ook kunnen wij met u meedenken over eventuele ruimte voor onderhandeling van arbeidsvoorwaarden.

Salarisvorderingen

Veelal worden werknemers in de laatste week van de maand uitbetaald. Soms komt het voor dat een werkgever de betaling in z’n geheel of een deel niet voldoet. Ook kan het salaris te laat over worden gemaakt. Dit kan komen door betalingsonmacht, onenigheid over arbeidsongeschiktheid, gebrek aan medewerking bij re-integratie of ontslag op staande voet. In de verschillende situaties kunnen wij advies op maat geven en u daarnaast bijstaan in een eventuele procedure.

Arbeidsongeschiktheid en ontslag

Zowel voor de werkgever als de werknemer is het re-integratieproces na arbeidsongeschiktheid vaak een zware, extra last. U wordt geconfronteerd met Arbo controle, het UWV, diverse regels en complicaties. Wij geven u graag advies en staan u graag bij in deze en andere arbeidsongeschiktheidssituaties. Tijdens ontslagsituaties loopt de spanning vaak hoog op en wilt u snel advies over arbeidsrecht. Noordam Advocaten staat u graag bij met advies of in een procedure bij de rechter. Onderhandelingen bieden vaak een snellere en betere oplossing van een conflict – ook daarin staan wij u graag bij.

Contract tekenen

Arbeid en zorg: verlofregelingen

In Nederland gelden verschillende verlofregelingen voor werknemers. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen wettelijk verlof en niet-wettelijk verlof (ook wel buitengewoon of bijzonder verlof). Wanneer u advies of uitleg nodig heeft over dit facet binnen het arbeidsrecht dan kunt u ook contact met ons opnemen.

Waarom Noordam Advocaten?

De advocaten die werkzaam zijn bij Noordam Advocaten hebben jarenlange ervaring en daardoor de juiste kennis op het gebied van arbeidsrecht. Wij kunnen zowel werkgevers als werknemers bijstaan. Onze advocaten kunnen u helpen in het Nederlands en Engels. We werken snel en de hulp is van hoge kwaliteit. In iedere situatie kunnen wij u hulp aanbieden en zorgen wij voor een oplossing!

Contact arbeidsrecht Noordam Advocaten

Wanneer u onze hulp wilt inschakelen omtrent arbeidsrecht dan staan onze advocaten voor u klaar. U kunt contact opnemen via het contactformulier op de website, mailen naar info@noordamadvocatuur.nl of bellen naar 020-6898123. Tijdens een kort en vrijblijvend intakegesprek vertellen wij u graag op welke wijze wij u kunnen helpen. Daarnaast kunnen wij u ook helpen met andere praktijkgebieden. Wij staan voor u klaar.